JÕULUKEEKS
- 250 g võid või margariini
- 2,5 dl suhkrut
- 4 suurt kanamuna
- 5 dl nisujahu
- 2 tl küpsetuspulbrit
- 1 dl kirsimahl (saab ka poole apelsini mahlaga ja riivitud apelsini koorega)
- 1 purk (u 200 g) kirsse siirupis (saab ka ilma)
- 2 dl rosinaid
- 100 g mandlipuru
- (1 dl sukaati, kuivatatud aprikoose vms)
Hõõru pehme rasv ja suhkur vahule. Lisa munad ükshaaval, klopi tugevasti.
Lisa pisut jahu ja sega sinna sisse küpsetuspulbrit, sega ja viimasena lisa ülejäänud jahu. Msitsesta taigen kirsimahlaga ja sega lõpuks hulka jahu sees veeretatud kirsid,rosinad ja mandlipuru. Kalla taigen keeksivormi. Suure auguga keeksivorm määri margariiniga ja puista riivsaiaga üle.
Küpseta 160C juures tubli tund aega. Proovi küpsust puutikuga.
Lase keeksil pisut jahtuda, kummuta vormist välja ja jäta restile jahtuma.
Keeks säilib hästi ja selle maitset võib varieerida, lisades sulgudes olevaid aineid.
Kommentaarid
Postita kommentaar